x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia: Un surfer, rănit grav de un rechin într-o zonă populară din Noul Wales de Sud

Australia: Un surfer, rănit grav de un rechin într-o zonă populară din Noul Wales de Sud

17 Feb 2019   •   21:10
Australia: Un surfer, rănit grav de un rechin într-o zonă populară din Noul Wales de Sud

Un surfer a fost transportat la spital în stare gravă după ce a fost muşcat de un rechin, duminică, într-o zonă populară de pe coasta australiană, relatează agenţia Xinhua.

Serviciile de urgenţă au intervenit în zona Byron Bay din nord-estul statului Noul Wales de Sud în urma apelurilor potrivit cărora un bărbat în vârstă de 41 de ani care făcea surfing duminică dimineaţa în largul Belongil Beach a fost atacat de rechin, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Victima a fost rănită la picior, însă a reuşit să revină pe mal pe placa de surf şi să îi alerteze pe ceilalţi surferi înainte de sosirea paramedicilor, a precizat poliţia.

Bărbatul se afla în stare gravă, însă stabilă, relatează agenţia DPA.

Autorităţile au restricţionat pentru cel puţin 24 de ore accesul în zona în care a avut loc incidentul şi au demarat o anchetă.

Atacul vine la mai puţin de o lună după ce o fată şi o femeie în vârstă au fost muşcate de un rechin în regiunea turistică Whitsundays, pe coasta statului Queensland, unul dintr-o serie de incidente în care au fost implicaţi aceşti prădători marini care au provocat cel puţin un deces la sfârşitul anului trecut şi rănirea gravă a altor persoane.

Autorităţile australiene au intensificat măsurile adoptate pentru prevenirea atacurilor, printre acestea numărându-se amplasarea unor capcane avansate pentru prinderea, marcarea, eliberarea şi relocarea rechinilor.

Byron Bay este o destinaţie turistică populară, dar şi o zonă în care mai multe celebrităţi de la Hollywood îşi au casele, printre acestea numărându-se Chris Hemsworth şi Olivia Newton-John, precizează DPA.AGERPRES

×