x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria - Permisul de munca, la control

Austria - Permisul de munca, la control

de Oana Vataselu    |    20 Oct 2005   •   00:00
Austria  - Permisul de munca, la control

Romanii care vor fi descoperiti ca lucreaza ilegal in Austria pot primi interdictie de sedere si de munca pentru o perioada de pana la 10 ani.

Romanii care vor fi descoperiti ca lucreaza ilegal in Austria pot primi interdictie de sedere si de munca pentru o perioada de pana la 10 ani. Cei care nu beneficiaza de o dovada sau de un titlu de sedere, dar doresc sa lucreze in Austria au nevoie de permis de munca pentru a se angaja in termeni legali.

Baza legala pentru eliberarea permiselor de munca pentru muncitorii din afara Austriei o constituie Legea ocuparii strainilor, informeaza RGN Press. Imigrantii care doresc sa se angajeze pe teritoriul acestui stat au nevoie de un permis de sedere si de unul de munca. Viza turistica, cea de sedere pentru turisti si cea pentru vizita la rude nu permit exercitarea unei activitati.

DIFERENTIERE. Incepand cu luna ianuarie 2003, permisele de munca au fost eliberate numai pentru strainii integrati cu titlu de sedere sau pentru forta de munca din strainatate, aprobata pe timp limitat de oficialitatile austriece. Aceasta aprobare de munca sau "de contingent" este, de regula, eliberata pentru un an. Angajatorul primeste pentru lucratorii straini permisele de munca numai daca respecta toate conditiile de salarizare si munca din Austria.

In conformitate cu legislatia, biroul de munca local trebuie sa verifice daca pentru postul oferit de angajator exista muncitori autohtoni disponibili sau straini deja stabiliti in Austria. In cazul in care angajatorul solicita un permis de munca pe termen limitat, trebuie sa aiba in vedere ca, pentru strainii care au nevoie de viza de intrare, trebuie solicitat un certificat de siguranta. Pentru persoanele care nu necesita viza de intrare in Austria, aprobarea de contingent este suficienta.

Cei care nu au nevoie de viza sunt cetatenii din statele invecinate Austriei, care pot solicita titlul de sedere prin prezentarea aprobarii de contingent la Politia pentru Straini din Austria. Se mai acorda astfel de aprobari de ocupare pentru persoanele care urmeaza sa execute lucrari auxiliare in agricultura. Durata acestor aprobari este limitata la sase saptamani si este inscriptionata in documentul de calatorie al titularului.

×
Subiecte în articol: diaspora austria munca