x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul asasinatelor din Toulouse şi Montauban era pe lista americană a suspecţilor de terorism şi îi era interzisă călătoria cu avionul în SUA

Autorul asasinatelor din Toulouse şi Montauban era pe lista americană a suspecţilor de terorism şi îi era interzisă călătoria cu avionul în SUA

23 Mar 2012   •   05:59
Autorul asasinatelor din Toulouse şi Montauban era pe lista americană a suspecţilor de terorism şi îi era interzisă călătoria cu avionul în SUA

Mohamed Merah, ucigasul pe scuter mort joi la Toulouse in urma interventiei politistilor francezi din cadrul Raid, figura pe lista neagra a persoanelor carora le este interzisa calatoria cu avionul in Statele Unite.


Ucigasul a trei copii si a unui profesor de origine evreiasca, precum si a trei militari, figura de "o anume perioada de timp" pe aceasta lista americana care regrupeaza suspecti de terorism, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de informatii americane.

Aceasta lista realizata de autoritatile americane le interzice celor care figureaza pe ea sa se imbarce la bordul unor curse cu destinatia sau venind din Statele Unite.

Enumerand principalele "criterii" ale acestei liste oficialul a precizat ca "indivizii trebuie sa prezinte indoieli rezonabile de implicare intr-o presupusa activitate terorista, sa fie considerat o amenintare pentru avion si pentru securitatea nationala si sa fie capabili sa prabuseasca un aparat".

Mohamed Merah, in varsta de 23 de ani, a fost impuscat mortal de un tragator de elita, dupa mai mult de 32 de ore de asediu. El era autorul a sapte asasinate la Montauban si Toulouse.

Tanarul a mers in Afganistan in 2010 dar dupa un control rutier, politia afgana a l-a trimis in Franta prin intermediul armatei americane. El a sustinut ca a fost format de Al-Qaida.

×