x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment al Vaticanului: „Lumea se întoarce în trecut!”

Avertisment al Vaticanului: „Lumea se întoarce în trecut!”

13 Mar 2022   •   21:30
Avertisment al Vaticanului: „Lumea se întoarce în trecut!”

Un înalt oficial de la Vatican și-a exprimat îngrijorarea că invazia Rusiei în Ucraina este un indiciu că lumea "se întoarce în trecut în loc să îndrăznească să facă pași spre un viitor diferit", notează BBC.

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, considerat pe scară largă drept al doilea cel mai puternic om al Bisericii Catolice după Papa Francisc, a făcut apel la Rusia să negocieze cu Ucraina, spunând că liderii "care duc războaie se bazează pe logica diabolică a armelor și uită de umanitate".

El a repetat oferta Vaticanului de a găzdui discuții de mediere și a spus că este important să se facă pași către "un viitor de coexistență pașnică".

"Războiul este ca un cancer care crește, se extinde și se hrănește cu el însuși. Este o aventură fără întoarcere, pentru a folosi cuvintele profetice ale Sfântului Ioan Paul al II-lea", a declarat Parolin.

"Din păcate, trebuie să recunoaștem acest lucru: am căzut într-un vârtej care poate avea consecințe incalculabile și nefaste pentru toată lumea".

"Dar aș vrea să spun, de asemenea, că nu este niciodată prea târziu, nu este niciodată prea târziu pentru a face pace, nu este niciodată prea târziu pentru a reveni asupra propriilor pași și a găsi un acord", a adăugat el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vatican