x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aviaţia rusă a bombardat aeroportul din Tbilisi şi oraşul Gori

Aviaţia rusă a bombardat aeroportul din Tbilisi şi oraşul Gori

de Veronica Micu    |    11 Aug 2008   •   00:00
Aviaţia rusă a bombardat aeroportul din Tbilisi şi oraşul Gori

10:40 • Mai mult de 50 de avioane ale forţelor ruse survolează în prezent teritoriul georgian, iar capitala Tbilisi este ţinta bombardamentelor, a anunţat în această dimineaţă Ministerul georgian al Afacerilor Externe într-un comunicat citat de AFP.

Mai mult de 50 de avioane ale forţelor ruse survolează în prezent teritoriul georgian, iar capitala Tbilisi este ţinta bombardamentelor, a anunţat în această dimineaţă Ministerul georgian al Afacerilor Externe într-un comunicat citat de AFP.

ŢINTE. Atacurile n-au încetat nici noaptea trecută. Autorităţile osetiene au anunţat că trei soldaţi ruşi au murit, iar alţi 18 au fost răniţi în bombardamentele asupra capitalei separatiste Ţinvali. Şi Rusia a bombardat masiv oraşul georgian Gori, iar Ministerul georgian de Interne avertiza asupra unui asalt terestru. Nave de război ruse au scufundat duminică o vedetă a Georgiei echipată cu lansatoare de rachete care încerca să le atace, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile Interfax şi ITAR-TASS. Duminică după-amiază mai multe bombe au explodat la periferia oraşului Tbilisi. Secretarul Consiliului de Securitate al Georgiei a declarat că avioane ruseşti au lansat mai multe bombe pe o pistă militară din apropierea aeroportului internaţional din capitala ţării, ţinta fiind distrugerea pistei.

×
Subiecte în articol: externe