x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama joacă baschet în ziua alegerilor

Barack Obama joacă baschet în ziua alegerilor

08 Noi 2016   •   16:58
Barack Obama joacă baschet în ziua alegerilor
Sursa foto: pixabay.com

Preşedintele american Barack Obama a hotărât să respecte obiceiul şi să joace bachet în ziua alegerilor prezidenţiale, informează AFP. 

Cu câteva ore după începerea scrutinului menit să-l desemneze pe succesorul său, Hillary Clinton sau Donald Trump, preşedintele american s-a deplasat la Fort McNair, bază militară în apropiere de Washington, pentru o partidă de baschet cu prietenii săi. 

Tocmai aici s-a rănit Obama la buză, jucând baschet la sfârşitul lui 2010, iar de atunci a practicat mult mai rar acest sport, preferând bucuriile mai liniştite ale golfului. 

În 2008, la fel ca în 2012, Barack Obama a jucat baschet chiar în ziua alegerilor, în Chicago, pentru a-şi păcăli emoţiile aşteptării. El a respectat acelaşi ritual şi în timpul alegerilor primare pentru învestitura democrată, în care s-a confruntat cu Hillary Clinton. 

Până acum, respectarea riguroasă a acestei tradiţii i-a adus noroc. Rămâne de văzut dacă ea va funcţiona nu doar pentru el, ci şi pentru favoriţii lui, şi dacă Hillary Clinton îl va succeda la Casa Albă, relatează Agerpres.

×