x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a fost posibil? Bărbatul care a deschis ușa unui Airbus în zbor a spus poliției că „a vrut să coboare rapid din avion”

Cum a fost posibil? Bărbatul care a deschis ușa unui Airbus în zbor a spus poliției că „a vrut să coboare rapid din avion”

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   10:20
Cum a fost posibil? Bărbatul care a deschis ușa unui Airbus în zbor a spus poliției că „a vrut să coboare rapid din avion”
Sursa foto: Hepta

Pasagerul unui zbor al companiei Asiana Airlines a declarat poliției că a deschis o ușă a avionului cu câteva minute înainte ca acesta să aterizeze la Daegu, în Coreea de Sud, vineri, pentru că se simțea „inconfortabil”, a relatat agenția de presă Yonhap, citată de Reuters.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a declarat poliției că a deschis ușa pentru că „a vrut să coboare rapid din avion”, a precizat Yonhap, citând secția de poliție Daegu Dongbu. El a mai spus poliției că era stresat după ce și-a pierdut recent locul de muncă.

Reuters nu a putut contacta imediat poliția de frontieră.

Bărbatul a deschis ușa când avionul se afla la aproximativ 213 metri deasupra solului, provocând panică la bord.

Nouă pasageri au fost trimiși la spital cu probleme de respirație. Toți au fost externați din spital după aproximativ două ore, a declarat un oficial al departamentului de pompieri.

Poliția intenționează să îl aresteze pe bărbatul reținut după încheierea investigațiilor, a precizat Yonhap.

Jin Seong-hyun, un fost oficial de siguranță a cabinei Korean Air, a declarat că, din câte știa, acest caz este fără precedent, dar că pasagerii au deschis ieșirile de urgență fără autorizație în timp ce avionul se afla la sol.

Un oficial al Ministerului sud-coreean al Transporturilor a declarat ieri că este posibil să se deschidă ieșirile de urgență la nivelul solului sau aproape de acesta, deoarece presiunile din interiorul și exteriorul cabinei sunt similare.

Ușa unui avion al companiei Asiana Airlines s-a deschis vineri, în momentul în care acesta urma să aterizeze la Daegu, în Coreea de Sud. Se crede că unul dintre pasageri a tras maneta cu două sau trei minute înainte ca aeronava să aterizeze, provocând depresurizarea cabinei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incident zbor airbus Asiana Airlines