x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia: Gradul de alertă antiteroristă, menţinut la nivel maxim în Bruxelles

Belgia: Gradul de alertă antiteroristă, menţinut la nivel maxim în Bruxelles

23 Noi 2015   •   21:04
Belgia: Gradul de alertă antiteroristă, menţinut la nivel maxim în Bruxelles

Alerta antiteroristă va fi menţinută la nivel maxim în Bruxelles, însă şcolile şi metroul vor fi redeschise gradual începând de miercuri, a anunţat luni seară premierul belgian Charles Michel, relatează AFP şi Reuters.

'În ceea ce priveşte şcolile, am luat decizia de a le redeschide miercuri, cu măsuri de securitate suplimentare, iar metroul va fi şi el redeschis miercuri', a precizat şeful guvernului federal belgian, la finalul unei reuniuni de 3 ore şi jumătate a Consiliului Naţional de Securitate al Belgiei.

În restul Belgiei, alerta antiteroristă va rămâne la nivelul 3, ceea ce înseamnă că există un risc 'posibil şi probabil' de atac terorist.

Un nou suspect a fost inculpat luni în Belgia pentru participare la atentatele din Paris, în urma unei vaste operaţiuni antiteroriste în regiunea Bruxelles şi a oraşului Liege.

Aceasta este cea de-a patra persoană pusă sub acuzare în Belgia în legătură directă cu atentatele teroriste comise la 13 noiembrie în capitala franceză, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. Alte 15 persoane arestate duminică seara în regiunea Bruxelles şi la Charleroi (sud) au fost eliberate, a precizat Parchetul belgian.

În plus, dintre cele cinci persoane arestate luni dimineaţa în Belgia două au fost eliberate. Celelalte trei au rămas în arest până marţi dimineaţă şi 'fac obiectul unor verificări suplimentare', a precizat sursa citată.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: belgia bruxelles