x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benjamin Netanyahu vrea susţinerea unui rabin influent pentru a ataca Iranul

Benjamin Netanyahu vrea susţinerea unui rabin influent pentru a ataca Iranul

de Mediafax    |    21 Aug 2012   •   08:05
Benjamin Netanyahu vrea susţinerea unui rabin influent pentru a ataca Iranul

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a trimis un colaborator apropiat la rabinul Ovadia Yosef, liderul spiritual al partidului ultraortodox Shas, pentru a obtine sustinerea acestuia fata de un atac impotriva Iranului, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Yaakov Amidror, directorul Consiliului national de securitate, a mers vineri la domiciliul rabinului Yosef din Ierusalim pentru a-i vorbi despre dosarul iranian, precizeaza marti presa israeliana.

Contactat de AFP, un oficial israelian de rang inalt care a cerut sa i se respecte anonimatului a confirmat vizita.

Pana in prezent, rabinul le-a ordonat ministrilor Shas sa se opuna categoric unui eventual atac israelian impotriva instalatiilor nucleare iraniene fara o coordonare prealabila cu Statele Unite.

Potrivit comentatorilor, Netanyahu si ministrul Apararii Ehud Barak nu dispun de majoritate in cadrul Guvernului si al cabinetului de securitate pentru a declansa o ofensiva impotriva Iranului, de unde importanta pozitiei partidului Shas.

Potrivit postului de radio al armatei, rabinul Yosef se arata, de la vizita lui Amidror, mai putin "ferm" in opozitia sa fata de un atac israelian.

Postul de radio citeaza astfel extrase dintr-un comentariu religios datand de sambata seara si in care rabinul Yosef i-a comparat pe liderii iranieni cu Haman Agaghitul, inamicul persan al Israelului din epoca biblica.

"Suntem cu totii in pericol. Nu avem pe nimeni pe care sa contam cu exceptia Tatalui nostru care este in ceruri", a afirmat rabinul, citat de presa.

×
Subiecte în articol: Israel iran atac rabin