x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benzema îl dă în judecată pe ministrul francez de Interne

Benzema îl dă în judecată pe ministrul francez de Interne

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   09:30
Benzema îl dă în judecată pe ministrul francez de Interne
Sursa foto: Hepta

Celebrul fotbalist Karim Benzema l-a chemat în instanță pe Gerald Darmanin, ministrul de Interne francez, pe care îl acuză de defăimare.

În octombrie, politicianul a spus despre Benzema că „are legături notorii” cu organizația islamistă sunită Frăția Musulmană. Afirmația a fost făcută după ce fotbalistul scrisese pe X (fostul Twitter) că locuitorii Fâșiei Gaza „sunt din nou victimele unor bombardamente nedrepte care nu cruță nici femeile, nici copiii”. Ministrul l-a acuzat pe Benzema că nu și-a exprimat regretul și pentru cele 1.300 de victime israeliene ale atacului Hamas din 7 octombrie.

Benzema, care este musulman și joacă acum în Arabia Saudită, a depus o plângere de 92 de pagini împotriva demnitarului francez, în care afirmă că „nu a avut niciodată nici cea mai mică legătură cu organizația Frăția Musulmană” și, după cunoștințele sale, cu nicio persoană care să pretindă că este membră a acesteia.

„Sunt conștient de măsura în care, din cauza notorietății mele, sunt folosit în jocuri politice, cu atât mai scandaloase cu cât evenimentele dramatice de la 7 octombrie merită ceva cu totul diferit de acest tip de declarație (a ministrului n.n.)”, a mai scris Benzema.

Hugues Vigier, avocatul starului francez, a spus că afirmațiile lui Gerald Darmanin îi subminează onoarea și reputația clientului său. El a declarat pentru RTL că fotbalistul este victima „exploatării politice” și ministrul de Interne „seamănă divizarea în Franța”. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Atmosferă de jihadism”

„Luptăm cu hidra numită Frăția Musulmană, pentru că ea creează o atmosferă de jihadism”, a afirmat ministrul Darmanin la postul de televiziune CNews.

Ministrul l-a vizat în mai multe rânduri pe Benzema. Între altele, el l-a acuzat că a refuzat să cânte La Marseillaise și că „face prozelitism pe rețelele sociale”.

Fondată acum 80 de ani în Egipt, Frăția Musulmană „a furnizat principiile multor organizații islamiste din zilele noastre, inclusiv Hamas” - notează BBC.

Interzisă în mai multe țări printre care Egipt, Rusia și Arabia Saudită, Frăția Musulmană nu are restricții în cea mai mare parte a Uniunii Europeane. Ea este în spatele organizațiilor care militează pentru cauzele musulmanilor, cum ar fi dreptul femeilor de a purta vălul islamic.

×
Subiecte în articol: benzema ministru interne