x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden autorizează 200 de milioane de dolari pentru noi arme și antrenamente militare în Ucraina

Biden autorizează 200 de milioane de dolari pentru noi arme și antrenamente militare în Ucraina

13 Mar 2022   •   18:30
Biden autorizează 200 de milioane de dolari pentru noi arme și antrenamente militare în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden a autorizat 200 de milioane de dolari în arme și alte tipuri de asistență pentru Ucraina, a anunțat Casa Albă, în timp ce oficiali ucraineni au declarat că bombardamentele intense ale forțelor ruse pun în pericol evacuarea civililor, conform Reuters.

Decizia ridică totalul ajutorului de securitate american acordat Ucrainei la 1,2 miliarde de dolari din ianuarie 2021 și la 3,2 miliarde de dolari din 2014, când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, potrivit unor înalți oficiali ai administrației.

Într-un memorandum adresat secretarului de stat Antony Blinken, Biden a dispus ca până la 200 de milioane de dolari, alocate prin Legea privind asistența externă, să fie destinate apărării Ucrainei.

Fondurile pot fi folosite pentru arme și alte articole de apărare din stocul Departamentului Apărării, precum și pentru pregătire militară, pentru a ajuta Ucraina împotriva forțelor rusești invadatoare.

Ucraina a cerut mai multe arme antitanc Javelin și rachete Stinger pentru doborârea avioanelor.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a subliniat sâmbătă nevoia Ucrainei de provizii militare suplimentare într-un interviu acordat organizației non-profit Renew Democracy Initiative.

Statele Unite au apelat la stocurile de arme pentru a aproviziona Ucraina în mod repetat.

Ultimul lot de arme furnizate de Statele Unite în februarie a inclus arme antiblindate, arme de calibru mic, veste antiglonț și diverse muniții în sprijinul apărătorilor din prima linie a Ucrainei, precum și sisteme antiaeriene, potrivit Pentagonului.

Joi seară, Congresul american a aprobat un ajutor de urgență de 13,6 miliarde de dolari pentru Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: biden