x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bijuterii de 6,6 milioane de euro, furate de la Chopard

Bijuterii de 6,6 milioane de euro, furate de la Chopard

de Sînziana Stancu    |    31 Mai 2009   •   00:00
Bijuterii de 6,6 milioane de euro, furate de la Chopard
Sursa foto: afp/

Celebrul creator de bijuterii Chopard, după ale cărui creaţii se dau în vânt celebrităţile de la Hollywood, a fost călcat de un hoţ care a furat bijuterii de 6,6 milioane de euro dintr-un magazin din Paris, scrie AFP.

În numai o jumătate de oră, între 13:30 şi 14:00, un bărbat în vârstă de 50 de ani, purtând un costum şi o pălărie Borsalino, a intrat în magazinul din Piaţa Vendome, dându-se drept client, a declarat Olivier Lebon, secretar regional pentru investigaţii. Hoţul i-a ameninţat pe angajaţii magazinului cu o armă şi a sustras 12 bijuterii din vitrină. "Totul s-a desfăşurat foarte repede. Nu a luat totul din vitrină", a precizat o sursă judiciară, care a estimat valoarea bijuteriilor furate la aproximativ 6,6 milioane de euro. Poliţia estimează însă că valoarea obiectelor furate ar putea fi chiar de 10 milioane de euro.

DISCREŢIE
După furtul care s-a petrecut în două minute, bărbatul a ieşit din magazin cu calm şi a mers pe jos, până s-a făcut nevăzut, fără să alerge sau să se urce în vreo maşină.

Martorii oculari au manifestat o mare discreţie faţă de hoţ, o vânzătoare pretinzând că nu a "văzut şi nici nu a auzit nimic" pentru că lucra, iar angajaţii din magazinul de ciocolată Godiva, de pe partea opusă, nu au observat la rândul lor nici un fel de agitaţie.

Recordul tuturor categoriilor de furturi de bijuterii comise în Franţa este cel de la 4 decembrie 2008, din magazinul american Harry Winston, situat pe Bulevardul Montaigne, din Paris, cu o valoare estimată la 85 de milioane de euro. Ancheta în acest caz nu s-a încheiat. În ultimii ani, pista bandei internaţionale a "Panterelor roz" (Pink Panthers), o vastă organizaţie criminală constituită din cetăţeni din fosta Iugoslavie, a fost cercetată în mai multe cazuri de furturi de bijuterii în Franţa sau alte state europene.

În lume, recordul este în continuare deţinut de furtul de diamante în valoare de 100 de milioane de euro în 2003, la Anvers, în Belgia.

×
Subiecte în articol: externe