x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BND, dezvăluiri INCENDIARE despre teroriştii Statului Islamic. Ce au aflat serviciile de contrainformaţii germane

BND, dezvăluiri INCENDIARE despre teroriştii Statului Islamic. Ce au aflat serviciile de contrainformaţii germane

27 Oct 2014   •   09:05
BND, dezvăluiri INCENDIARE despre teroriştii Statului Islamic. Ce au aflat serviciile de contrainformaţii germane

Serviciile de contrainformaţii germane (Bundesnachrichtendienst - BND) susţin că militanţii din gruparea Statul Islamic  din nordul Irakului dispun de lansatoare de rachete capabile să lovească avioane de linie, anunţă publicaţia Bild am Sonntag, citată de Agerpres. Informaţia ar fi fost transmisă de BND parlamentarilor de la Berlin în cursul unei reuniuni confidenţiale desfăşurată săptămâna trecută.

Conform Bild am Sonntag, citat de AFP, raportul BND avertizează că militanţii SI se află în posesia unor lansatoare de rachete provenite din dotarea armatei siriene, unele datând din anii '70, dar şi de alte echipamente mai moderne şi de tehnologii militare mai avansate.

Lansatoarele de rachete respective, cunoscute sub numele Manpads (acronim de la Man Portable Air Defense Systems - sisteme portabile de apărare antiaeriană), realizate pe baza unor modele ruse, ar fi fost produse în ţări ca Bulgaria şi China.

×