x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei

Boris Johnson respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei

27 Mai 2021   •   22:15
Boris Johnson respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a respins, joi după-amiază, acuzaţiile fostului consilier Dominic Cummings privind modul deficitar de gestionare a pandemiei, afirmând că "unele comentarii" nu au legătură cu realitatea.

Dominic Cummings, fost consilier al premierului Boris Johnson privind Afaceri politice, a declarat în cursul audierilor în Camera Comunelor, că tergiversările decizionale ale Guvernului de la Londra au provocat decese suplimentare din cauza pandemiei de coronavirus. "Au murit zeci de mii de oameni care nu ar fi trebuit să moară", a afirmat Dominic Cummings, potrivit BBC News.

Marea Britanie a fost grav afectată de pandemie, înregistrând 128.000 de decese.

Dominic Cummings a declarat, potrivit BBC, că premierul Boris Johnson este "nepotrivit pentru această funcţie", apreciind că "orice alt politician competent" ar fi gestionat "diferit" pandemia.

Întrebat dacă acuzaţiile sunt adevărate, Boris Johnson a declarat: "Nu, nu cred, dar sigur că au fost o serie de hotărâri incredibil de dificile, iar niciuna nu a fost uşoară".

"Am făcut tot ce am putut mai bine, în funcţie de datele şi recomandările pe care le-am avut. Unele dintre comentariile pe care le-am auzit nu au nicio legătură cu realitatea", a subliniat Boris Johnson, potrivit agenţiei Reuters.

Întrebat dacă a afirmat, cum susţine Dominic Cummings, că "mai degrabă s-ar aduna multe cadavre" decât să instituie a doua oară carantina generală, Boris Johnson a răspuns: "Nu fac niciun comentariu asupra acestui lucru". Anterior, Boris Johnson a negat că ar fi afirmat acest lucru.

Dominic Cummings a fost consilier principal privind strategie politică al premierului Boris Johnson în intervalul iulie 2019-noiembrie 2020.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Boris Johnson