x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bosnia: Zeci de răniţi după o confruntare violentă între migranţi

Bosnia: Zeci de răniţi după o confruntare violentă între migranţi

02 Feb 2019   •   21:25
Bosnia: Zeci de răniţi după o confruntare violentă între migranţi

Poliţia bosniacă a anunţat sâmbătă că a arestat 11 migranţi după ce o încăierare survenită în seara precedentă într-o tabără de refugiaţi din oraşul Bihac s-a soldat cu 40 de răniţi, dintre care 8 sunt în stare gravă, informează AFP.

Sute de migranţi au fost implicaţi în aceste violenţe a căror cauză încă nu este clară. Mai mult de 30 dintre ei au fost interogaţi de poliţie după ce aceasta a reuşit să preia situaţia sub control. În total, ''opt afgani, doi indieni şi un pakistanez au fost arestaţi'', a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. 

La rândul său, un medic a declarat că cele opt persoane grav rănite au primit foarte probabil lovituri de cuţit. 

Bosnia a devenit o ţară pivot pe ruta urmată de migranţii veniţi Orientul Mijlociu, Asia şi Africa de Nord pentru a ajunge în Uniunea Europeană. În total circa 23.000 de migranţi au traversat în ultimul an această ţară pentru a trece mai departe frontiera cu Croaţia în drumul lor către vestul Europei. Majoritatea au reuşit, însă mulţi dintre ei au fost opriţi de poliţia de frontieră croată, care anul trecut a arestat circa 4.500 de migranţi ilegali, număr de peste cinci ori mai mare faţă de cel din anul 2017.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bosnia migranti raniti violent