x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Botswana vrea să trimită 20.000 de elefanți în Germania: „Să locuiască germanii cu animalele!”

Botswana vrea să trimită 20.000 de elefanți în Germania: „Să locuiască germanii cu animalele!”

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2024   •   11:30
Botswana vrea să trimită 20.000 de elefanți în Germania: „Să locuiască germanii cu animalele!”
Sursa foto: Hepta

Președintele Botswanei a amenințat că va trimite 20.000 de elefanți în Germania. Este o amenințare lansată în cadrul unei dispute politice. Africanii spun că au prea mulți elefanți, în timp ce germanii militează pentru reducerea importului de trofee de vânătoare.

La începutul acestui an, Ministerul Mediului din Germania a sugerat că ar trebui să existe limite mai stricte pentru importul de trofee de vânătoare.

Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a declarat presei germane că acest lucru îi va sărăci pe localnici, potrivit BBC. El a spus că numărul elefanților a explodat ca urmare a eforturilor de conservare și că vânătoarea a ajutat la ținerea lor sub control.

Germanii ar trebui să „locuiască împreună cu animalele”, a declarat Masisi pentru Bild. Turmele provoacă pagube proprietății, mănâncă recolte și lovesc locuitorii, a mai declarat președintele african.

Țara africană are peste 130.000 de elefanți, adică aproximativ o treime din populația din întreaga lume. Anterior, Botswana a exportat 8.000 de elefanți unor țări precum Angola și Mozambic.

„Am dori să oferim un astfel de cadou și Germaniei”, a spus Masisi, adăugând că nu este o glumă și că nu va accepta un nu ca răspuns.

Botswana a interzis vânătoarea de trofee în 2014, dar a ridicat restricțiile în 2019, după ce s-a confruntat cu presiuni din partea comunităților locale. Țara emite acum cote anuale de vânătoare, spunând că oferă o sursă bună de venit pentru comunitatea locală și că practica este autorizată și strict controlată.

Germania este cel mai mare importator al UE de trofee de elefant african și de trofee de vânătoare în general, potrivit unui raport din 2021 al Humane Society International.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: botswana germania elefanti