x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia / Manuale şcolare în care violul şi drogul sunt recomandate copiilor de 9 ani!

Brazilia / Manuale şcolare în care violul şi drogul sunt recomandate copiilor de 9 ani!

29 Mai 2009   •   00:00

Un manual de limbă portugheză, destinat copiilor de 9 ani şi distribuit în şcolile din Sao Paulo de Secretariatul brazilian al Educaţiei conţine un poem care recomandă cu ironie violul şi drogul, a relatează AFP.



Intitulat "Manual de ajutor pentru superbandiţi", poemul predică "Să nu iubeşti pe nimeni, violează !" şi "Ia droguri căci eşti întotdeauna sfătuit să vezi peisajul de la înălţime". Şi continuă: "Fii un pic efeminat, asta merge întotdeauna cu stiliştii".Un alt poem de acelaşi autor spune: "Prietenul meu eschimos nu mă abandonează niciodată şi când sunt pe punctul de a mă congela el face pipi pe mine".

Poemul reprodus în manual critică lipsa valorilor morale, dar este plin de "prejudecăţi" şi de "incitaţii la violenţă", a făcut analiza textului profesorul Angela Soligo de la Universitatea Campinas pentru ziarul O Globo. "Manualele nu sunt clare. Poemul ironic nu ar fi putut fi înţeles de un elev de 9 ani", s-a spălat pe mâini secretarul educaţiei, Paulo Renato de Souza, asigurând presa că "manualele nu au avut timp să ajungă în mâinile copiilor", după ce guvernul din Sao Paulo a ordonat retragerea din circulaţie a tuturor cărţilor distribuite în urmă cu 15 zile şcolilor, în pregătirea anului de învăţământ viitor.

×
Subiecte în articol: externe