x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brigitte Macron "a botezat" un pui de panda

Brigitte Macron "a botezat" un pui de panda

04 Dec 2017   •   17:51
Brigitte Macron "a botezat" un pui de panda

 Brigitte Macron, soţia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, a participat luni la ceremonia prin care puiului de panda uriaş născut în urmă cu patru luni la grădina zoologică din Beauval i-a fost atribuit oficial un nume, informează DPA. 

Puiul a primit numele Yuan Meng - ales de autorităţile chineze - care înseamnă "vis devenit realitate" în mandarină. 

Numele a fost scris cu caractere latine şi chinezeşti pe o pancartă acoperită cu o ţesătură de culoare roşie dezvelită în timpul ceremoniei. 

Micul panda mascul, aflat într-un mic spaţiu cu pereţi de sticlă fără plafon, a fost prezentat personalităţilor de faţă la ceremonia de la grădina zoologică din Beauval. Brigitte Macron a făcut un gest ca şi cum l-ar mângâia prin geamul de sticlă, iar puiul a reacţionat printr-o săritură. 

Yuan Meng a fost născut de Yuan Yuan pe 4 august, alături de un frate geamăn care a murit la scurt timp după naştere. 

Puiul cântăreşte în prezent 7,9 kilograme, comparativ cu doar 142,4 grame la naştere, potrivit grădinii zoologice. 

Aceşti urşi panda se află în Franţa din 2012, în cadrul unui program de cercetare şi reproducere desfăşurat în colaborare cu centrul dedicat urşilor panda de la Chengdu (China). 

Autorităţile chineze, care îşi păstrează dreptul de proprietate asupra tuturor exemplarelor de urşi panda uriaşi împrumutaţi grădinilor zoologice din străinătate, a trimis doi îngrijitori specializaţi pentru a se ocupa de Yuan Meng.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: panda brigitte macron