x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Calvarul personalului medical de la CHU Grenoble, unde este internat Schumacher

Calvarul personalului medical de la CHU Grenoble, unde este internat Schumacher

de Istvan Deak    |    06 Ian 2014   •   20:49
Calvarul personalului medical de la CHU Grenoble, unde este internat Schumacher

Parchetul din Albertville şi jandarmii care anchetează circumstanţele şi cauzele care au provocat accidentul la schi al campionului de Formula 1 Michael Schumacher la Meribel, în Franţa, vor susţine o conferinţă de presă miercuri, la ora locală 11:00 (12:00, ora României), relatează cotidianul francez Le Dauphine.
Patrick Quincy, procurorul din Albertville, a declarat duminică despre conferinţă că va avea ca subiect starea evoluţiei procedurii.

Solicitări de discreţie
“Această conferinţă de presă se va ţine la Palatul de Justiţie din Albertville”, a adăugat procurorul, potrivit cotidianului Le Parisien. “În aşteptare, cerem să nu mai fie difuzate false informaţii în legătură cu afirmaţii pe care le-aş fi făcut sau în legătură cu elementele şi urmările anchetei”, a continuat magistratul.
“Membrii familiei Schumacher solicită, la rândul lor, să le fie respectată liniştea, precum şi natura comunicării şi a schimburilor pe care le pot avea cu apropiaţii lor”, a mai spus acesta.

Comunicatul spitalului
La rândul lor, spitalul CHU din Grenoble şi ataşatul de presă al pilotului au difuzat luni un comunicat în care precizează că starea lui Schumacher este “stabilă”, dar tot “critică”. Totodată, ei solicită discreţie din partea presei şi a publicului. “Initimitatea pacientului cere să nu detaliem tratamentul care i se aplică şi de aceea nu intenţionăm să organizăm conferinţe de presă, nici să difuzăm comunicate de presă scrise în viitorul imediat”, au adăugat aceştia, la opt zile după accidentul la schi care a provocat un traumatism cranian grav, pacientul fiind în comă artificială.
Sâmbătă, ataşatul de presă al pilotului a precizat că orice informaţie care nu provine de la medicii care îi acordă îngrijiri lui Schumi sau din partea conducerii spitalului trebuie să fie considerată nulă şi pură speculaţie.
În cursul weekendului, medicul personal al pilotului, Johannes Peil, s-a exprimat în presa germană, oferind un interviu cotidianului de mare tiraj Bild, în legătură cu consecinţele asupra pacientului ale unui precedent accident suferit de acesta în 2009.

Camera video, în centrul anchetei

O cameră video de tip mini-Go-Pro, care se afla montată pe casca lui Schumacher, care a fost recuperată de la locul accidentului şi predată anchetatorilor, se află în centrul anchetei. Presa nu a aflat încă dacă aceasta funcţiona în momentul accidentului.

În ritmul presei
De o săptămână, de când Michael Schumacher se află în comă la spitalul CHU din Grenoble, această unitate spitalicească trăieşte în ritmul presei. Jurnalişti din lumea întreagă stau în faţa spitalului şi aşteaptă să obţină orice informaţie despre starea sănătăţii pilotului german, iar dubele pentru transmisia prin satelit au ocupat parcarea dedicată presei, de unde se ridică o pădure de parabole, comentează 20minutes.fr.
În exteriorul clădirii, camerele video şi aparatele foto sunt chiar mai vizibile decât halatele albe, comentează sursa citată.

Parcare special amenajată

O agitaţie mediatică deloc fără consecinţe asupra vieţii spitalului, obligat să se adapteze la această prezenţă neobişnuită. La mijlocul săptămânii trecute, de altfel, un teren viran a fost amenajat special în parcare pentru presă, în faţa intrării Chartreuse.
Personalul medical, dar şi vizitatorii abia mai reuşeau să-şi parcheze maşinile.
Personalul de la CHU îşi ascunde cu greu exasperarea, iar răspunsurile sunt invariabile, la insistenţele presei:”Fără comentarii”. Jurnaliştii îi enervează, o recunosc unii dintre ei, care precizează că munca le este îngreunată de acest aflux de oameni de presă zi şi noapte. Mai ales că unii dintre ei sunt dispuşi să facă orice, cum a fost cazul dezvăluit de ataşatul de presă al pilotului, Sabine Kehm, al unui bărbat deghizat în preot pentru a încerca să se apropie de salonul în care este internat campionul mondial de Formula 1.

Oferte de şpagă contra informaţii
Unii jurnalişti încearcă să obţină informaţii din dosarul medical al lui Schumacher dând mită, afirmă surse spitaliceşti.
În consecinţă, securitatea în materie de acces în clădire a fost întărită, în special la nivelul etajului 5, la neurochirurgie.
Conducerea spitalului a trimis personalului un mail în care le reaminteşte tuturor angajaţilor că au datoria să fie discreţi şi să păstreze confidenţialitatea informaţiilor.


×
Subiecte în articol: accident schumacher michael schumacher