x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adevărul despre Campionatul European de Sex și cum a devenit virală o știre neconfirmată

Adevărul despre Campionatul European de Sex și cum a devenit virală o știre neconfirmată

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   13:15
Adevărul despre Campionatul European de Sex și cum a devenit virală o știre neconfirmată
Sursa foto: Hepta

Informații publicate marți și care nu au putut fi verificate în mod independent susțineau că Federația Suedeză de Sex organizează la Goteborg Campionatul European de Sex. Informația se dovedește a fi falsă.

Potrivit publicației suedeze de știri Goterborgs-Posten, concursul există sub formă de propunere înaintată de federația amintită către Confederația Națională a Sportului din Suedia, însă nu a trecut de faza de candidatură, fiind respinsă deoarece dosarul de candidatură era incomplet.

Suedia a devenit astfel centrul unei controversate știri, ajunsă virală, care susține că țara este pregătită să introducă relațiile sexuale ca sport înregistrat. Informațiile referitoare la un campionat european de sex programat pentru data de 8 iunie la Göteborg a surprins milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, portalurile de știrile suedeze au confirmat că aceste afirmații sunt complet false.

Originile informației pot fi urmărite până la o știre neatribuită, publicată de latestly.com, dar și până la tweet-uri care s-au răspândit rapid pe platformele de socializare.

Agenții de știri din întreaga lume au vehiculat detaliile, conform cărora evenimentul se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni, iar participanții vor concura în fiecare zi.

Potrivit informațiilor neconfirmate, competiția ar consta în diverse discipline, participanții fiind judecați în funcție de performanțele lor.

Conform publicației suedeze de știri Goterborgs - Posten, propunerea pentru un campionat de sex a fost într-adevăr prezentată de președintele Federației Suedeze de Sex, Dragan Bratych. Această organizație și-a propus să înregistreze sexul ca o sport și să lanseze o competiție sportivă.

Cu toate acestea, Confederația Națională a Sporturilor din Suedia a respins propunerea în luna aprilie, ceea ce face ca informațiile ce susțin organizarea unei viitoare competiții de sex în Suedia să fie complet false.

Respingerea cererii de către Confederația Națională a Sportului a fost confirmată de Bjorn Eriksson, șeful confederației, care a declarat că propunerea nu îndeplinea cerințele acestora.

O investigație mai amănunțită a dezvăluit că Dragan Bratych, președintele Federației Suedeze de Sex operează mai multe cluburi de striptease în Suedia. Bratych a depus cererea în luna ianuarie, declarând că sexul ar trebui să fie clasificat ca sport datorită beneficiilor sale pentru sănătatea fizică și mentală.

Cu toate acestea, cererea a fost considerată în cele din urmă incompletă de către Confederația Națională a Sportului.

Rapoartele virale originale au detaliat diverse aspecte ale presupusul Campionat european de sex, inclusiv numărul de participanți, durata meciurilor și punctajul.

Rapoartele susțineau că 20 de persoane s-au înscris la campionat, angajându-se în activități sexuale în diferite discipline.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: campionat european sex stire virala