x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Capitala kurdă a Irakului, lovită de rachete balistice

Capitala kurdă a Irakului, lovită de rachete balistice

13 Mar 2022   •   21:00
Capitala kurdă a Irakului, lovită de rachete balistice
Sursa foto: Hepta

Câteva rachete balistice lansate din afara Irakului au lovit duminică Erbil, capitala regională kurdă din nordul țării, au anunțat oficiali kurzi, care au spus că nu s-au înregistrat victime, conform Reuters.Atacul ar fi vizat Consulatul SUA din zonă.

Atacul a fost lansat din Iran, a declarat un oficial american pentru Reuters. Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, nu a oferit informații suplimentare.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității sau alte detalii disponibile. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a precizat că niciun american nu a fost rănit și că nu au existat pagube la instalațiile guvernamentale americane din Erbil.

Ultima dată când rachete balistice au fost îndreptate împotriva forțelor americane a fost în ianuarie 2020 - represalii iraniene pentru uciderea de către SUA, la începutul acelei luni, a comandantului său militar Qassem Soleimani pe aeroportul din Bagdad.

Locuitorii din Erbil au postat online videoclipuri care arată mai multe explozii mari, iar unii au spus că exploziile le-au zguduit casele. Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste videoclipuri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rachete irak