x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnavalul de la Veneția și-a deschis porțile. Paradă de gondole, măști și costume de epocă

Carnavalul de la Veneția și-a deschis porțile. Paradă de gondole, măști și costume de epocă

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2023   •   23:45
Carnavalul de la Veneția și-a deschis porțile. Paradă de gondole, măști și costume de epocă
Sursa foto: Hepta

Carnavalul de la Veneția se desfășoară în aceste zile în celebrul oraș italian. Pot fi admirate măștile, costumele de epocă și parada de gondole, screi dpa.

Festivitățile au început sâmbătă seara cu o barjă în care se afla statuia unui unicorn și dansatori a apărut pe Marele Canal. Parada de gondole a plutit pe canalele orașului. Participanții au umplut străzile orașului, duminică, cu măști și costume de epocă. 

Sute de mii de turiști din întreaga lume vin în fiecare an să admire vestitul carnaval din nordul Italiei și să participe la petrecerile care se vor desfășura până pe 21 februarie. 

Începuturile carnavalului datează din anul 1162, când Republica Venețiană lpa învins pe Patriarhul din Aquileia. De bucurie, oamenii au început să danseze în Piața San Marco. 

Apoi festivalul a fost interzis în 1797, precum și folosirea măștilor. A reapărut treptat abia în secolul următor, însă timid, pentru perioade scurte de timp și în petreceri private unde au luat însă amploare creațiile artistice.

Carnavalul a revenit pe deplin abia în 1979 și de atunci circa 3 milioane de vizitatori sunt așteptați în fiecare an să admire minunatele costume și măști venețiene. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: venetia carnaval