x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă: Nu există indicii că Rusia pregăteşte vreun atac nuclear "iminent"

Casa Albă: Nu există indicii că Rusia pregăteşte vreun atac nuclear "iminent"

07 Oct 2022   •   23:35
Casa Albă: Nu există indicii că Rusia pregăteşte vreun atac nuclear "iminent"

Administraţia Joseph Biden nu are indicii că Rusia ar pregăti utilizarea "în mod iminent" a unei arme nucleare în războiul din Ucraina, a anunţat vineri seară Casa Albă, subliniind că Statele Unite nu vor modifica deocamdată configuraţia de apărare strategică.

"Nu avem motive să ajustăm poziţionarea nucleară strategică, mai ales că nu avem indicii că Rusia pregăteşte să utilizeze în mod iminent arme nucleare", a declarat vineri seară Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de cotidianul Le Monde.

Afirmaţiile intervin după ce preşedintele Joseph Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, "nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice ori chimice" în războiul din Ucraina. Biden a afirmat că actuala perioadă prezintă cele mai mari riscuri ale unui război nuclear după Criza Rachetelor Cubaneze, din anul 1962, scrie Mediafax

Întrebată dacă declaraţiile alarmiste ale preşedintelui SUA se bazează pe informaţii noi obţinute de serviciilor secrete americane, Karine Jean-Pierre a subliniat că nu.

 

×