x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câştigătorul Nobelului pentru Medicină i-a mulţumit românului George Palade

Câştigătorul Nobelului pentru Medicină i-a mulţumit românului George Palade

09 Oct 2013   •   09:14
Câştigătorul Nobelului pentru Medicină i-a mulţumit românului George Palade

Unul dintre cei trei câştigători ai premiului Nobel pentru Medicină de anul acesta, profesorul Randy Schekman, i-a mulţumit lui George Palade. Schekma a mai spus că, datorită cercetătorului român studiul în domeniul biologiei celulare a putut avansa atât de mult.
 
"Pentru început, aş vrea să-l onorez pe George Palade, cel care a fost într-adevăr deschizătorul de drumuri în domeniul biologiei celulare prin dezvoltarea tehnicilor de microscopie electronică prin care am putut vizualiza membranele din interiorul celulelor. Geniul său a descoperit cum sunt asamblate proteinele care urmează să fie transportate în afara celulei, printr-o linie de asamblare în interiorul celulei", a spus unul dintre câştigătorii premiului Nobel pentru Medicină, profesorul Randy Schekman, potrivit Antena3.

În 2008, la moartea lui George Palade, profesorul Schekman a fost cel care i-a scris necrologul în revista americană "Science".

Sezonul premiilor Nobel 2013 a debutat, luni, cu distincţia acordată pentru Medicină cercetătorilor James E. Rothman, Randy W. Schekman şi Thomas C. Sudhof,  pentru cercetările în domeniul traficului intracelular, a anunţat Comitetul Nobel din cadrul Institutului Karolinska din Suedia.

×