x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catalonia: Puigdemont renunţă la şefia guvernului regional

Catalonia: Puigdemont renunţă la şefia guvernului regional

11 Mai 2018   •   07:10
Catalonia: Puigdemont renunţă la şefia guvernului regional

Liderul separatist Carles Puigdemont a anunţat, din Germania, că renunţă să mai candideze la şefia guvernului regional catalan şi că îl desemnează ca succesor al său în această funcţie pe deputatul Quim Torra, un nou venit în politică.

 

Joaquim Torra Pla, cunoscut sub numele de Quim Torra, este un avocat, scriitor şi editor de 55 de ani care, timp de câteva luni, a exercitat funcţia de preşedinte al asociaţiei pro-independenţă Omnium Cultural, înlocuindu-l pe Jordi Cuixart, în prezent în arest preventiv.

Noul candidat nu este vizat de justiţia din Spania cu privire la procesul de independenţă din Catalonia şi ar putea participa la şedinţa de învestitură, pentru care nu există încă o dată stabilită, dar este avansată ca posibilă variantă ziua de luni. Alegerea lui Torra drept candidat la şefia executivului regional catalan vine după ce Tribunalul Constituţional spaniol a suspendat miercuri reforma legii preşedinţiei catalane, împiedicând astfel ca Puigdemont să poate fi învestit de la distanţă.

Carles Puigdemont, fostul lider al guvernului catalan, aşteaptă în Germania soluţionarea cererii de extrădare din partea Spaniei.  AGERPRES

×