x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crăciun patruped: Zeci de căței, salvați într-o acțiune de combatere a traficului ilegal 

Crăciun patruped: Zeci de căței, salvați într-o acțiune de combatere a traficului ilegal 

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   10:30
Crăciun patruped: Zeci de căței, salvați într-o acțiune de combatere a traficului ilegal 
Sursa foto: Twitter/DAERA

Aproape 30 de căței au fost salvați în cadrul unei acțiuni de reprimare a traficului ilegal în porturile din Irlanda de Nord, în cadrul unei acțiuni de combatere a traficului ilegal înainte de Crăciun, potrivit Sky News.

Autoritățile spun că cererea de căței este mare de Crăciun și că acest lucru alimentează traficul de căței care sunt vânduți la prețuri exagerate. Animalele au fost confiscate în portul Belfast la primele ore ale zilei de joi, după ce au fost găsite discrepanțe în actele lor.

Cățeii din captura din porturile din Irlanda de Nord vor fi relocați.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Agricultură, Mediu și Afaceri Rurale din Irlanda de Nord (DAERA) a declarat: „În această perioadă a anului, cererea pentru un cățeluș de Crăciun este mare, ceea ce alimentează traficul de căței cu un nivel scăzut de bunăstare prin porturile noastre pentru a-i vinde la un preț exagerat în Marea Britanie. Iubitorii de animale nevinovați sunt adesea păcăliți să creadă că acești căței provin de la un crescător de renume. Destul de des, puii care fac obiectul traficului provin din unități de creștere ilegale cunoscute sub numele de „ferme de căței”, unde sunt crescuți în condiții îngrozitoare. Avem toleranță zero față de acest tip de activitate - crescătorii de renume vor putea dovedi originea și destinația și vor avea toate actele în regulă”.

Confiscările fac parte din Paws For Thought, o inițiativă prin care câinii și cățeii sunt supuși unor controale de bunăstare și de transport înainte de a se îmbarca în porturi.

Grupul Paws For Thought (Lăbuțe pentru gândire) a transmis: „Dorim să reiterăm mesajul nostru ca oamenii să se gândească mult și bine înainte de a decide să primească un animal de Crăciun. Potențialii proprietari de câini ar trebui să verifice îndrumările disponibile online înainte de a se gândi să ia un cățeluș. Dacă trebuie să cumpărați un pui, apelați doar la un crescător autorizat. În timp ce activitățile de aplicare a legii întreprinse de agențiile statutare sunt esențiale în detectarea și descurajarea comerțului ilegal cu căței cu bunăstare scăzută, ajutorul publicului este esențial pentru a combate acest comerț detestabil”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: catei trafic ilegal