x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Este un caz unic în medicină! Ce au descoperit chirurgii în corpul unui bărbat, în timpul operaţiei (FOTO)

Este un caz unic în medicină! Ce au descoperit chirurgii în corpul unui bărbat, în timpul operaţiei (FOTO)

17 Ian 2013   •   12:59
Este un caz unic în medicină! Ce au descoperit chirurgii în corpul unui bărbat, în timpul operaţiei (FOTO)

Familia unui pacient care a murit în Germania cere despăgubiri în valoare de peste 80.000 de lire sterline, după ce medicii care l-au operat au "uitat" în corpul bărbatului nu mai puţin de 16 obiecte, scrie Daily Mail.

Dirk Schroeder, în vârstă de 74 de ani, avea dureri groaznice după ce a suferit o intervenţie chirurgicală pentru cancer la prostată. În plus, medicii i-au spus bărbatului că mai avea de trăit 6 ani de zile.

După câteva luni de la operaţie, Dirk a fost nevoit să revină la spital după ce o asistentă care i-a făcut un control medical la domiciliu a descoperit o compresă care începuse să iasă prin operaţia bărbatului.

Ulterior, ajuns pe masa de operaţie, chirurgii au fost şocaţi când au descoperit în corpul bărbatului nu mai puţin de 16 obiecte de uz medical lăsate acolo de medicii care l-au operat de cancer: un ac, comprese, bandaje, mai multe tampoane şi un fragment de mască chirurgicală. A fost nevoie de trei operaţii pentru a i se îndepărta toate obiectele străine.

Incidentul a avut loc în 2009, bărbatul supravieţuind intervenţiei chirurgicale. Cancerul însă s-a răspândit trupul băbatului, acesta decedând un an mai târziu.

"Un astfel de caz este unic în istoria medicinii. Sper că spitalul va de acord cu suma de 80.000 de lire sterline. Altfel, familia va merge până la capăt şi va da spitalul în judecată. A fost vorba despre o neglijenţă incredibilă şi este posibil să fi grăbit moartea domnului Schroeder", a declarat avocatul familiei, Annette Corinth.

×