x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare navă de război britanică s-a stricat!

Cea mai mare navă de război britanică s-a stricat!

19 Dec 2017   •   11:14
Cea mai mare navă de război britanică s-a stricat!

Cea mai mare navă de război din istoria Marii Britanii, portavionul HMS Queen Elizabeth, are o infiltrare şi necesită reparaţii, a anunţat marţi Ministerul Apărării britanic.

 

Portavionul de 65.000 de tone, care a costat 3,1 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde dolari) şi este considerat cea mai avansată navă militară a ţării, are o problemă cu un simering, problemă care a fost identificată în timpul testelor pe mare, a precizat ministerul.

Un purtător de cuvânt al Royal Navy a subliniat că nava a fost programată pentru reparaţii şi va putea naviga din nou, iar programul de teste nu va fi afectat. Potrivit cotidianului The Sun, HMS Queen Elizabeth, inaugurată de regina Marii Britanii acum două săptămâni, ia 200 de litri de apă pe oră, iar reparaţia va costa mai multe milioane de lire.

O sursă din apărare a menţionat că forţele armate au ştiut că nava, a cărei construcţie a durat opt ani, are o problemă în momentul în care le-a fost predată de constructor, care, potrivit The Sun, va trebui de altfel să plătească reparaţia.

Aircraft Carrier Alliance, consorţiu format din companiile britanice BAE Systems şi Babcock şi divizia britanică a companiei franceze Thales, au construit portavioanele Queen Elizabeth şi Prince of Wales în cadrul unui proiect în valoare de 6,2 miliarde de lire. Consorţiul nu a comentat deocamdată aceste informaţii.

În schimb, un fost ofiţer al forţelor navale regale, Chris Parry, a explicat pentru Sky News că "toate navele iau apă". "De aceea există pompe. Şi atunci când cumperi o maşină nouă nu e totul perfect, trebuie să o trimiţi la garaj să o mai regleze", a comentat Parry. AGERPRES.

×