x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai singuratic pinguin din lume! "Imperialul" din Antarctica a rătăcit pe o plajă din Noua Zeelandă.

Cel mai singuratic pinguin din lume! "Imperialul" din Antarctica a rătăcit pe o plajă din Noua Zeelandă.

22 Iun 2011   •   06:10
Cel mai singuratic pinguin din lume! "Imperialul" din Antarctica a rătăcit pe o plajă din Noua Zeelandă.

Un pinguin imperial din Antarctica s-a ratacit, probabil pe drumul de intoarcere, si, in loc sa ajunga in zona polara a debarcat pe o plaja din Noua Zeelanda. Morgan, caci asa a fost botezat pinguinul, este primul exemplar care isi face aparitia in aceasta tara in ultimii 44 de ani.

Neasteptatul vizitator a atras zeci de curiosi, care sunt sfatuiti sa nu-l deranjeze pe pinguin si sa isi tina cainii in lesa.

Expertii spun ca Morgan este tanar, ca are aproximativ 10 luni si 80 cm inaltime. Pinguinii imperiali sunt cea mai mare specie de pinguini, ajungand la maturitate chiar si la 34 de kilograme.

Colin Miskelly, expert in pinguini la Te Papa, muzeul national al Noii Zeelande, a spus ca pasarea s-ar putea sa fi ajuns asa departe in cautarea hranei, mergand in directia gresita. "Acesta a tot mers spre nord. Este un drum foarte lung de la el de acasa", a mai spus Miskelly.

×