x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CHILIPIR/Locuinţe cu discount de peste 60%

CHILIPIR/Locuinţe cu discount de peste 60%

de Florina Zainescu    |    09 Mar 2009   •   00:00

Băncile americane vând prin licitaţie locuinţe cu un dicount de 60% sau mai mare faţă de costul cu care au fost achiziţionate iniţial, prin credit ipotecar. Un apartament cu cinci dormitoare, de 550.000 dolari, poare fi cumpărat acum cu circa 70.000 dolari.



Peste 4.000 de "vânători de chilipiruri" sunt aşteptaţi să participe la licitaţii numai în New York, potrivit ediţiei online a New York Post. Aceştia încearcă să profite de necazurile a 375 de foşti proprietari de locuinţe, evacuaţi de bănci pentru neplata creditelor ipotecare. Multe dintre casele scoase la vânzare au fost evaluate la 700.000 dolari în momentul achiziţiei prin împrumut ipotecar.

În prezent, acestea se vor vinde la un preţ mai redus cu 30%-60%, potrivit agenţiei imobiliare Estate Disposition Corp, citată de NYP. "O casă de 300.000 dolari va fi vândută pentru 100.000 de dolari. Noul proprietar va face o afacere grozavă", a decalat un analist, citat de New York Post.

Acest gen de licitaţii a atras, însă, criticile unor politicieni deoarece multe dintre băncile implicate, respectiv Wells Fargo, Citibank, JPMorgan Chase şi Bank of America, au beneficiat de ajutor financiar guvernamental.

×
Subiecte în articol: externe