x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii le dau interzis muştelor

Chinezii le dau interzis muştelor

de Irina Cristea    |    24 Mai 2012   •   16:23

Chinezii stabilesc noi standarde de curatenie in toaletele publice. Iar unitatea de masura este numarul de muste. Mai mult de doua muste inseamna masuri speciale. Autoritatile chineze au decis deja ca toaletele sa fie dotate cu aparate electrice, benzi adezive si insectid. Ba chiar va exista si un numar de telefon pentru plangeri.
Toate acestea, dupa ce Beijingul a devenit faimos pentru primirea socanta si deloc placuta de care au parte cei care viziteaza grupurile sanitare publice.

Subiectul toaletelor publice din Beijing a depasit granitele tarii odata cu Jocurile Olimpice din 2008. Patru ani mai tarziu, putine par sa se fi schimbat, potrivit BBC. Toaletele sunt murdare, mirosul te loveste din strada, nu exista hartie igienica, sapun, nici macar o chiuveta in care sa te speli pe maini. Si, cu siguranta, sunt mai mult de doua muste acolo.

Situatia este cu atat mai grava cu cat in cartierele marginase ale Beijingului, oamenii inca traiesc ca in secolele trecute. Nu au toalete in curte si sunt obligati sa foloseasca wc-urile publice. Prin urmare, cu aparate electrice, benzi adezive si insectid impotriva mustelor, chinezii nu vor rezolva si igiena toaletelor.

×
Subiecte în articol: externe