x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cimitir virtual pentru eroii americani

Cimitir virtual pentru eroii americani

29 Mai 2009   •   00:00
Cimitir virtual pentru eroii americani

Google Earth a realizat... un cimitir online dedicat eroilor americani care şi-au pierdut viaţa în războiul împotriva terorismului, declanşat de fostul preşedinte american George W. Bush după atacurile din 11 septembrie 2001.

Este vorba de un instrument interactiv, dezvoltat şi proiectat de Sean Askay, un inginer de la Google. Este vorba despre o hartă care cuprinde identităţile şi alte informaţii legate de 5.700 de americani şi membri ai coaliţiei internaţionale care şi-au pierdut viaţa în cele două regiuni ale Globului.

În dreptul fiecărei victime - care apare pe hartă sub forma unei siluete galbene (în cazul bărbaţilor) şi albastre (în cazul femeilor) - se deschide o fereastră separată, un fel de fişă de identitate, care cuprinde mai multe informaţii. "Am creat o hartă pentru Google Earth care vă va ajuta să intraţi în legătură cu povestea fiecărei victime - puteţi vedea fotografia ei, puteţi afla cum şi unde şi-a piedut viaţa, puteţi citi comentarii ale familiei şi ale prietenilor şi aveţi chiar şi posiblitatea de a cunoaşte locul în care s-a născut şi a crescut", scrie, pe blogul său http://www.mapthefallen.org , Sean Askay, care a lucrat patru ani pentru a reuşi să realizeze această impresionantă bază de date.

Pentru a accesa acest serviciu virtual, inaugurat la 25 mai, în ziua în care americanii îşi onorează eroii, trebuie să vă descărcaţi, pe computer, programul Google Earth http://earth.google.com

×
Subiecte în articol: externe