x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci copii romani, hoti de bijuterii

Cinci copii romani, hoti de bijuterii

24 Noi 2004   •   00:00

ROMANI IN LUME
LA FURAT - Spaniolii aresteaza minori, iar italienii, tineri flamanzi O parte dintre romani le dau mult de furca politistilor spanioli. Cel mai nou caz a aparut peste tot in presa iberica: cinci copii romani cu o "pasiune" pentru bijuterii. Italienii, pe de alta parte, se lupta cu furturile din supermarket-uri.
ANA-MARIA LUCA

TACTICA. Magazinele in care erau vanzatoare femei cadeau mau usor prada hotilor
Cinci adolescenti de origine romana au fost retinuti zilele trecute de politistii spanioli pentru ca ar fi jefuit mai multe magazine de bjuterii din Guadalajara, Azuqueca de Henares si Coslada. Toti fac parte din aceeasi familie, cel mai mare are 20 de ani, iar ceilalti patru au 16, 14, 12 si, respectiv, 8 ani. Toti locuiesc intr-o tabara de romani aflata la kilometrul 14 pe autostrada A-3, in apropiere de Arganda del Rey, localitate situata langa Madrid.

Cei cinci frati sunt, conform unei note oficiale data publicitatii de subdelegatia guvernamentala din Guadalajara, presupusii autori ai furtului din magazinul de bijuterii din Azuqueca, situat pe Strada Travesia de Toledo, si de atacul dat cu cateva zile inainte de a fi arestati asupra altui magazin de bijuterii din Strada Alonso NÃşÃ±ez de Reinoso din Madrid.

Dupa ce au fost arestati, investigatiile politiei judiciare au aratat ca cei cinci sunt si autorii unui alt jaf petrecut tot in Madrid, la inceputul lui noiembrie.

MODUL DE OPERARE. In toate cazurile, hotii au procedat la fel. In primul rand se asigurau ca gestionara era o femeie, apoi intrau in magazinul ales si o legau pe angajata. Totul fara sa o ameninte cu arma. Retinerea celor cinci ca urmare a unei operatiuni a politistilor din Azuqueca s-a petrecut chiar in momentul in care copiii scoteau dintr-o fabrica parasita bijuteriile furate in aceeasi dimineata din localitate. Valorau mai mult de 85.000 de euro.

Dintr-un alt magazin de bijuterii, "A´Damas" din cartierul Coslada, Madrid, furasera marfa in valoare de 143.000 de euro, iar din magazinul "Rubi" din Guadalajara plecasera cu 42.000 de euro in aur. De la un alt magazin din Azuqueca, cei cinci furasera bunuri in valoare de 38.000 de euro.

Cei mai mici dintre frati, de 12 si, respectiv, 8 ani, au fost dati in grija mamei lor, iar adolescentii de 14 si 16 ani se afla in custodia Procuraturii pentru minori. Cel mai mare a fost instiintat ca va fi expulzat de pe teritoriul Spaniei.

INVENTARUL FURTURILOR. Micii hoti aveau asupra lor, cand au fost arestati, patru ceasuri de aur, 189 de inele tot de aur, 8 bratari, 79 de lantioare, 86 de medalioane, 20 de cruciulite, 32 de medalii. Politistii au precizat ca multe dintre bijuteriile furate nu au fost gasite.

TUN LA PARFUMERIE
Politia din alta parte a Spaniei a retinut acum doua zile un alt grup de romani care fura din magazine. Ei au fost prinsi tocmai cand incercau sa fuga cu prada furata de la o parfumerie din orasul Elche. Romanii au fost urmariti de politisti pentru ca vecinii conationalilor nostri au anuntat politia dupa ce au gasit in cosul de gunoi foarte multe cutii de parfum de firma. Politistii au retinut cinci persoane pe o strada din apropierea stadionului Pepico Amat.
DE FOAME
Trei cetateni romani au fost arestati la 22 noiembrie de politia italiana din Montesacro intr-un supermarket. Tinerii de 19, 24 si 25 de ani furasera biscuiti si bauturi racoritoare, pe care le ascunsesera in cizme. Personalul surpermarket-ului nu si-ar fi dat seama daca o vanzatoare nu ar fi vazut ca le cadeau biscuitii din ascunzatoare. Romanii fusesera filmati si de camerele de supraveghere. Odata descoperiti, cei trei au vrut sa scape cu fuga. Carabinierii au fost mai iuti.
×
Subiecte în articol: diaspora romani