x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comuniştii au câştigat Primăria Chişinăului.

Comuniştii au câştigat Primăria Chişinăului.

06 Iun 2011   •   07:28
Comuniştii au câştigat Primăria Chişinăului.

Batalia pentru primaria capitalei Moldovei a fost castigata de candidatul Partidului Comunist, Igor Dodon, care a obtinut 52 la suta dintre sufragii. Primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca a fost votat doar de 43 la suta dintre alegatori.

Rezultatele consemnate dupa numararea a 99 la suta dinre buletinele de vot inseamna ca Dodon a castigat Primaria din Chisinau inca dupa primul tur de scrutin. Victoria comunistilor este una surprinzatoare, iar rezultatele preliminare sunt total diferite fata de cele anuntate dupa exit-poll-ul de duminica seara.

Exit-poll-ul comandat de Publika TV arata ca actualul primar, Dorin Chirtoaca ar fi obtinut 52,7 la suta dintre voturi, in timp ce comunistul Dodon era creditat cu 41 la suta dintre sufragii.

Si in Consiliul Municipal batalia a fost castigata de Partidul Comunistilor, care a obtinut 49,09 la suta din. Dupa numararea a 90 la suta dintre buletinele de vot, Partidul Liberal avea un scor de 29,8 la suta, Partidul Liberal Democrat obtinuse 12,8 la suta, iar Partidul Democrat din Moldova avea 2,7 la suta din voturi.

Duminica, in Republica Moldova, au fost organizate alegeri locale pentru desemnarea a 898 de primari si 11.740 de consilieri locali.

×
Subiecte în articol: chisinau primar comunist alegeri moldova