x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comuniştii i-au blocat calea principesei Margareta, la Chişinău (VIDEO)

Comuniştii i-au blocat calea principesei Margareta, la Chişinău (VIDEO)

08 Oct 2013   •   18:04
Comuniştii i-au blocat calea principesei Margareta, la Chişinău (VIDEO)

Opt simpatizanţi comunişti au blocat marţi calea principesei Margareta şi principelui Radu din România, care au venit la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău pentru a depune flori. Nici anagajaţii Inspectoratului General de Poliţie şi nici angajaţii Serviciului Pază şi Protecţie de Stat nu au fost surprinşi la faţa locului pentru a asigura ordinea publică, relatează Publika TV, preluată de unimedia.md.

Serviciul de Presă al Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a precizat că fost informat de către Ambasada României în Republica Moldova că principesa Margareta şi principele Radu din România vor efectua o vizită privată în Republica Moldova, relatează Unimedia.

“Ambasada a solicitat un echipaj de patrulare, care să se afle în preajmă, doar la unele evenimente. Atunci când au depus flori, echipajul de patrulare se afla în preajmă, iar securitata oficialităţilor nu era pusă în pericol. Dacă solictau o escortă pe toată perioada vizitei atunci întruneam aceste cerinţe”, a declarat şefa serviciului de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Diana Fetco.

În acelaşi context, sursa a precizat că acest protest a fost unul spontan, iar pentru că erau doar opt manifestanţi, aceştia nu au avut nevoie de autorizaţie de la Primăria Chişinău. “În acelaşi timp, oamenii legii s-au autosesizat şi au înregistrat acest caz, iar acum urmează să se acumuleze materialele şi să fie transmise Procuraturii Buiucani”, a mai spus Fetco.

Unimedia precizează că principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I al României, şi principele Radu efectuează o vizită în Republica Moldova timp de 3 zile, în perioada 7-10 octombrie. Familia princiară va vizita Mănăstirea Curchi şi va merge în mai multe sate din Soroca, Bălţi şi Orhei. Principesa Margareta se află pentru prima dată în Republica Moldova.



×
Subiecte în articol: principesa margareta