x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comuniştii moldoveni califică drept antistatale felicitările adresate României de Ziua Naţională

Comuniştii moldoveni califică drept antistatale felicitările adresate României de Ziua Naţională

de Mediafax    |    01 Dec 2011   •   11:01
Comuniştii moldoveni califică drept antistatale felicitările adresate României de Ziua Naţională

Deputatii comunisti au denuntat felicitarile adresate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in cadrul sedintei Parlamentului moldovean de catre grupurile parlamentare liberal si liberal-democrat, catalogandu-le drept antistatale si naziste, relateaza Jurnal de Chisinau, in editia online.

Intre opozitie si membrii AIE au avut loc schimburi de replici taioase.

"Este lipsa de respect fata de poporul moldovenesc. Sunt niste declaratii antistatale si nu aveti dreptul sa le faceti in Parlament. Aici nu este sedinta de partid. Ceea ce faceti este antidemocratic si antieuropean. Impuneti majoritatii absolute a populatiei alta identitate", a declarat deputatul comunist Eduard Musuc.

"Prostia nu are margini si m-am convins ca ea patrunde si in Parlament", a replicat deputatul liberal Ion Hadarca.

La randul sau, deputatul PL Corina Fusu a precizat ca Romania este tara membra a UE. "Insultand Romania, egaland Romania cu fascismul, ofensati tot spatiul UE. Sa va fie rusine", a spus parlamentarul.

"Domnule Voronin, opriti-va tinerii acestia ca Saricov. Daca felicitam poporul german de ziua nationala, aceasta inseamna ca felicitam nazistii si fascistii?", a declarat si liberalul Mihai Ghimpu.

In cele din urma a intervenit si presedintele Parlamentului, Marian Lupu, care a declarat: "Acesta este Parlament? Noi cu ce ne ocupam in sala? Transformam Parlamentul in as spune ce... . Luati loc in sala si sa trecem la lucru".

×