x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroarea naşte confuzii. Americanilor li s-a explicat că Cehia şi Cecenia sunt două ţări diferite

Teroarea naşte confuzii. Americanilor li s-a explicat că Cehia şi Cecenia sunt două ţări diferite

20 Apr 2013   •   11:16
Teroarea naşte confuzii. Americanilor li s-a explicat că Cehia şi Cecenia sunt două ţări diferite

Atentatul de la maratonul din Boston, care se pare că a fost comis de doi fraţi din Cecenia, a fost aprig comentat pe reţelele de socializare de utilizatorii americani, însă în toiul evenimentelor s-a strecurat o confuzie; în loc de Cecenia, multă lume a înţeles că atentatorii ar fi din Cehia.

Situaţia a evoluat în aşa fel încât ambasadorul Cehiei în SUA, Petr Gandalovič, a fost nevoit să dea o declaraţie prin care să le reamintească americanilor că Cehia şi Cecenia sunt două ţări diferite, situate destul de departe una de alta.

"Pe măsură ce apar tot mai multe informaţii despre naţionalitatea presupuşilor atentatori, mă văd nevoit să constat că în reţelele de socializare a apărut o neînţelegere regretabilă. Republica Cehă şi Cecenia sunt două entităţi foarte diferite. Republica Cehă este o ţară din Europa Centrală; Cecenia face parte din Federaţia Rusă. Aşa cum amintea şi preşedintele Republicii Cehe, Miloš Zeman, în mesajul său către preşedintele Obama, Republica Cehă este un partener de încredere al Statelor Unite în lupta împotriva terorismului. Suntem hotărâţi în continuare să ne susţinem aliaţii în acest demers", a transmis ambasadorul ceh.

"Amândoi tipii cu bombele sunt din Republica Cehă. Wow!"... "Şi-acum ce, începe războiul cu Republica Cehă?", au fost doar câteva din mesajele pe Twitter stârnite de confuzia creată. 


×
Subiecte în articol: cehia cecenia suspecti atentate boston