x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controale anale pentru 10.000 de porumbei folosiţi la ceremonia de Ziua Chinei

Controale anale pentru 10.000 de porumbei folosiţi la ceremonia de Ziua Chinei

02 Oct 2014   •   15:22
Controale anale pentru 10.000 de porumbei folosiţi la ceremonia de Ziua Chinei

10.000 de porumbei care au fost eliberaţi în aer în timpul ceremoniei de Ziua Chinei, care a avut loc ieri, în Beijing, au fost controlaţi fiecare printre pene şi în anus (cloacă) pentru ca nu cumva să aibă materiale periculoase introduse acolo de vreun terorist.

Porumbeii au fost eliberaţi deasupra pieţei Tiananmen, cu ocazia aniversării a 65 de ani de la fondarea Partidului Comunist chinez, de asemenea zi naţională.

Şeful poliţiei din Beijing, Guo Chunwei, a declarat pentru Jinghua Times că nu s-a precupeţit niciun efort pentru a se asigura un climat de siguranţă în timpul manifestărilor.

Astfel, poliţiştii au luat fiecare dintre cei 10.000 de porumbei şi i-au verificat sub aripi, la picioare şi în anus pentru a se asigura că nu poartă "materiale suspecte". Tot procesul a fost filmat pentru mai multă siguranţă, apoi porumbeii au fost urcaţi în camionete şi duşi în Piaţa Tiananmen.

Măsurile extreme de securitate vin după mai multe atacuri teroriste puse pe seama militanţilor minorităţii musulmane Uighur, dar şi a atacurilor la întâmplare a tot mai multor cetăţeni nemulţumiţi. 

×
Subiecte în articol: porumbei China