x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii bogaţi ai liderilor socialişti din Venezuela îşi etalează averile pe reţelele de socializare, spre indignarea oamenilor de rând

Copiii bogaţi ai liderilor socialişti din Venezuela îşi etalează averile pe reţelele de socializare, spre indignarea oamenilor de rând

de Emil Neacşu    |    05 Feb 2019   •   14:32
Copiii bogaţi ai liderilor socialişti din Venezuela îşi etalează averile pe reţelele de socializare, spre indignarea oamenilor de rând

Un nou scandal cutremură Venezuela, de data aceasta declanşat de copiii bogaţi ai liderilor ţării, care sfidează sărăcia care a ajuns să distrugă ţara şi se afişează cu teancuri de bani, cu bijuterii şi maşini de lux pe reţelele de socializare, scrie The Daily Mail. Unii dintre urmaşii politicienilor venezueleni se fotografiază cu vedete internaţionale ale muzicii sau se lăfăie în hoteluri ultraluxoase. Este şi cazul fiicei fostului preşedinte Hugo Chavez, Maria Gabriela, considerată drept cea mai bogată femeie din această ţară sud-americană, cu o avere de peste 4 miliarde de dolari, pe care o ascunde în băncile din Europa. .Ea ar fi adunat averea în perioada în care a activat ca Primă Doamnă, în timp ce tatăl ei era preşedintele ţării.

Ea pare să fi uitat vechea deviză a preşedintelui Chavez  - A fi bogat este un lucru rău - şi a adunat o avere imensă. La fel ca şi alţi copii ai liderilor socialişti venezueleni. Altă fiică a lui Hugo Chavez, Rosines, a indignat opinia publică după ce s-a fotografiat cu un evantai de dolari americani, după care a plecat la Paris. 

Nici actualul preşedinte, Nicolas Maduro, nu a scăpat de critici, după ce a fost filmat la un banchet luxos, găzduit la Istanbul de bucătarul vedetelor, Salt Bae, în septembrie anul trecut, în timp ce în Venezuela tot mai puţini oameni îşi pot permite să cumpere o bucată de carne. 

Fiii vitregi ai lui Maduro, Yoswal Gavidia Flores şi Walter Gavidia Flores au aruncat peste 45.000 de dolari pe un sejur de aproape 3 săptămâni la Hotelul Ritz din Paris, unde o cameră costă aproape 600 de euro pentru o noapte iar micul dejun 50 de euro. Nota de plată a vacanţei tinerilor echivalează cu salariul mediu pentru 2.000 de locuitori ai Venezuelei.

Alţi copii răsfăţaţi ai liderilor socialişti de la Caracas au fost văzuţi în magazinele de bijuterii sau de haine scumpe din Madrid sau alte capitale europene. 

 

×
Subiecte în articol: venezuela nicolas maduro hugo chavez