x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord avertizează Statele Unite: Ostilitatea SUA riscă să genereze un război

Coreea de Nord avertizează Statele Unite: Ostilitatea SUA riscă să genereze un război

21 Iun 2013   •   21:25
Coreea de Nord avertizează Statele Unite: Ostilitatea SUA riscă să genereze un război

Ambasadorul nord-coreean la ONU avertizează că ostilitatea Statelor Unite "riscă să genereze o situaţie de război în orice moment", reiterând oferta Phenianului de a iniţia negocieri directe cu Statele Unite, inclusiv pe tema armelor nucleare, informează mediafax.ro.

Într-o rară conferinţă de presă, Sin Son-Ho a explicat că tensiunile au fost amplificate de "ameninţările" proferate de Statele Unite în legătură cu denuclearizarea Peninsulei Coreea.

Regimul comunist de la Phenian a propus duminică "negocieri la nivel înalt între Coreea de Nord şi Statele Unite pentru asigurarea păcii şi diminuarea tensiunilor în Peninsula Coreea".

"Avem intenţia de a organiza negocieri", a reiterat Sin.

Coreea de Nord riscă noi sancţiuni internaţionale după al treilea test nuclear efectuat în februarie, dar diplomatul de la Phenian a catalogat această situaţie drept "şantaj".

"Coreea de Nord are dreptul legitim şi suveran de a se apăra şi îl poate exercita prin disuasiunea nucleară atât timp cât Statele Unite continuă politica agresivă şi ameninţările cu atacuri atomice. Nu vom renunţa niciodată la forţele de disuasiune", a spus el. 

×
Subiecte în articol: coreea de nord