x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord continuă să se înarmeze. A lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune

Coreea de Nord continuă să se înarmeze. A lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune

28 Sep 2021   •   20:30
Coreea de Nord continuă să se înarmeze. A lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune spre marea situată în estul țării, marți dimineață, a anunțat armata sud-coreeană, citată de BBC.

Testul a avut loc în timp ce ambasadorul Coreei de Nord a declarat la ONU că nimeni nu poate nega dreptul Phenian-ului la autoapărare și la testarea armelor.

La începutul acestei luni, Pyongyang a testat atât rachete balistice, cât și de croazieră.

Dar, în urmă cu câteva zile, Coreea de Nord și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a începe negocieri cu Sudul.

Armata americană a declarat marți că este la curent cu lansarea rachetei, dar că aceasta nu reprezintă o amenințare imediată la adresa personalului american sau a aliaților săi.

Cu toate acestea, Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că lansarea "a evidențiat impactul destabilizator al programului ilicit de arme al Coreei de Nord".

Marți, presa japoneză a citat Ministerul Apărării, care a declarat că proiectilul ar fi putut fi o rachetă balistică, interzisă în cadrul sancțiunilor ONU.

Coreea de Sud a testat recent prima sa rachetă balistică lansată de pe submarin, despre care a spus că este necesară ca mijloc de descurajare împotriva "provocărilor" Coreei de Nord.

Coreea de Nord se confruntă cu penurie de alimente și a petrecut mai mult de un an în izolare. Și-a închis granițele pentru a se izola de Covid-19, întrerupând astfel comerțul cu cel mai apropiat aliat al său, China.

Acest lucru nu a împiedicat-o să își continue programul de înarmare. În august, agenția atomică a ONU a declarat că se pare că Coreea de Nord a repornit un reactor care ar putea produce plutoniu pentru arme nucleare, calificând evoluția "profund îngrijorătoare".

Mediafax

×
Subiecte în articol: coreea de nord