x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord dezvoltă armament nuclear modern

Coreea de Nord dezvoltă armament nuclear modern

09 Ian 2021   •   22:05
Coreea de Nord dezvoltă armament nuclear modern
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord dezvoltă arme noi, printre  care și un submarin cu propulsie nucleară, arme nucleare tactice și focoase avansate pentru a trece de sistemele de apărare antirachetă, potrivit unor declarații ale liderului acestei țări, Kim Jong Un, citat de CNN.

Înarmarea continuă pentru a descuraja SUA, fapt ce demonstrează că președintele Donald Trump nu a reușit să convindă Phenianul să renunțe la armament nuclear, în pofida întâlnirilor cu Jon Un.

"Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură și adevăratul spirit al politicii anti-Coreea de Nord nu se vor schimba niciodată", a spus Kim, potrivit Agenției Centrale de Știri Coreene (KCNA). Aceasta a prezentat, în iulie 2019, fotografii cu președintele, în timp ce inspecta un submarin în construcție. Atunci SUA a crezut că este vorba despre un submarin recondiționat. Însă imaginile prin satelit din septembrie 2019 arătau că Phenianul este pregătit să construiască un submarin care să poată lansa rachete.

Proiectele se află în diferite stadii de dezvoltare, iar „tehnologia de ghidare cu focoase multiple” se află în etapa finală. Studiile asupra zborului hipersonic „sunt complete”, Coreea de Nord pregătind testarea și producția rachetelor.

Îmbunătățirile armelor nucleare tactice, menite să fie utilizate la distanță mai scurtă și care sunt mai puțin distructive decât armele nucleare strategice, sunt finalizate. Cercetările în domeniul submarinelor cu energie nucleară sunt complete și în etapele finale ale examinării.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coreea de nord arme nucleare Kim Jong Un