x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COREEA DE NORD instalează rachete de generaţie nouă la frontiera cu Coreea de Sud

COREEA DE NORD instalează rachete de generaţie nouă la frontiera cu Coreea de Sud

30 Iun 2013   •   12:22
COREEA DE NORD instalează rachete de generaţie nouă la frontiera cu Coreea de Sud
Sursa foto: KCNA/EPA

Coreea de Nord a mobilizat baterii noi de lansatoare de rachete la frontieră, capabile să lovească ţinte situate dincolo de Seul, a anunţat duminică agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citată de Mediafax.

Unităţi de artilerie nord-coreene au fost reperate înlocuind o serie de baterii de rachete cu o versiune modernizată, precizează agenţia.

Noile lansatoare de rachete multiple, cu o rază de acţiune maximă de 70 de kilometri, ar putea să atingă ţinte situate dincolo de capitala sud-coreeană, afirmă agenţia, citând un oficial guvernamental sub protecţia anonimatului.

Ministerul Apărării de la Seul a refuzat să confirme informaţia.

Coreea de Nord dispune, în total, de aproximativ 5.100 de lansatoare de rachete multiple, potrivit unor informaţii militare.

Phenianul caută să îşi modernizeze vechile lansatoare de rachete multiple, un lucru care constituie o gravă ameninţare la adresa securităţii vecinului său din sud.

Locuitorii Seulului şi din zona capitalei, o regiune în care sunt concentraţi aproape jumătate dintre cei 49 de milioane de locuitori ai ţării, au trăit întotdeauna sub ameninţarea unui atac nord-coreean de artilerie sau cu rachete cu rază lungă de acţiune.

În 2010, Coreea de Nord a bombardat cu lansatoare de rachete multiple o insulă sud-coreeană situată în apropierea frontierei contestate, în Marea Galbenă, omorând patru persoane.

×
Subiecte în articol: coreea de nord rachete coreea de sud