x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord şi-a fortificat graniţa cu Coreea de Sud

Coreea de Nord şi-a fortificat graniţa cu Coreea de Sud

27 Noi 2017   •   11:33
Coreea de Nord şi-a fortificat graniţa cu Coreea de Sud

Coreea de Nord şi-a fortificat graniţa cu Coreea de Sud, în locul în care unul dintre soldaţii nord-coreeni a încercat să-şi obţină libertatea, pe 13 noiembrie, scrie The Guradian.

O fotografie postată pe Twitter de actualul ambasador al SUA din Coreea de Sud, Marc Knapper, surprinde un mic grup de muncitori, civili, supravegheaţi de soldaţi nord-coreeni, în timp ce săpau un şanţ adânc la locul în care dezertorul şi-a abandonat vehiculul şi a fugit de-a lungul celor două ţări.

Camerele de securitate au surprins cum soldatul, cunoscut sub numele de Oh, a ieşit din vehicul, după ce acesta a rămas blocat în noroi. Acesta a alergat apoi de-a lungul graniţei, în timp ce compatrioţii săi îl îmbuşcau din spate. Soldatul, împuşcat de cinci ori, s-a prăbuşit într-o grămadă de frunze, în apropierea unui zid, de unde a fost luat de forţele sud-coreene.

În prezent, soldatul se află în stare stabilă, după mai multe operaţii efectuate pentru tratarea rănilor şi pentru îndepărtarea paraziţilor, potrivit chirurgului de la Spitalul Universitar Ajou, aflat la sud de Seoul.

Coreea de Nord nu a comentat public dezertarea, dar se pare că au fost luate măsuri împotriva soldaţilor de la graniţă, care i-au permis lui Oh să treacă linia care separă Coreea de Sud de Coreea de Nord. Observatorii au menţionat că, la datorie, după producerea incidentului, se aflau alţi soldaţi.

 

×