x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord speră că va avea loc un nou summit între Donald Trump şi Kim Jong-un

Coreea de Nord speră că va avea loc un nou summit între Donald Trump şi Kim Jong-un

06 Aug 2018   •   15:14
Coreea de Nord speră că va avea loc un nou summit între Donald Trump şi Kim Jong-un

Coreea de Nord crede că există o “posibilitate puternică” pentru un al doilea summit între liderul regimului, Kim Jong-un, şi preşedintele SUA, Donald Trump, potrivit unui oficial apropiat Phenianului, scrie CNN.

Oficialul a punctat pentru sursa citată că un schimb recent de scrisori între Trump şi Kim reprezintă un semn bun, adăugând că locaţia şi data următorului summit nu a fost încă hotărâte. “Va avea loc cândva anul viitor”, potrivit oficialului.

Afirmaţiile au venit în urma temerilor în creştere în privinţa nerespectării promisiunii de denuclearizare făcută de Coreea de Nord la summitul de la Singapore, din luna iunie.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a catalogat acţiunile SUA, după summitul de la Singapore, ca fiind “alarmante”, accentuând sancţiunile economice şi lipsa unui tratat de pace al Războiului Coreean, ca fiind probleme majore care ar putea afecta discuţiile nucleare.

Coreea de Nord speră ca Trump şi Kim să negocieze denuclearizare într-un mod mai favorabil pentru Phenian, a mai adăugat oficialul pentru CNN.

×