x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud le interzice activiştilor să lanseze broşuri anti-Phenian, după ce Coreea de Nord a ameninţat cu un atac nemilos

Coreea de Sud le interzice activiştilor să lanseze broşuri anti-Phenian, după ce Coreea de Nord a ameninţat cu un atac nemilos

22 Oct 2012   •   09:31
Coreea de Sud le interzice activiştilor să lanseze broşuri anti-Phenian, după ce Coreea de Nord a ameninţat cu un atac nemilos
Sursa foto: KIM JAE-HWAN/AFP

Poliţia sud-coreeană a blocat acţiunea activiştilor de a lansa pliante anti-Phenian, după ce Coreea de Nord a ameninţat că dacă aceste broşuri vor fi aruncate pe teritoriul său va lansa unu atac militar fără milă, anunţă BBC News.

"Activiştilor li s-a interzis să pătrundă în parcul de unde urmau să fie lansate baloanele", a declarat pentru BBC un oficial sud-coreean.

Anterior acestei măsuri, armata militară sud-coreeană a intrat în alertă, sute de locuitori aflaţi la graniţă fiind sfătuiţi să plece din zonă.

Coreea de Nord a ameninţăt vineri cu un atac militar, fără avertisment, vecinul său din Sud, dacă acesta va continua să lanseze pe teritoriul său pliante conţinând mesaje critice la adresa politicii Phenianului prin intermediul unor baloane.

Atacul Coreei de Nord ar fi vizat o zonă turistică din orașul Paju, situat la granița cu Coreea de Sud, la câțiva kilometri de zona demilitarizată.

×