x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud și SUA au făcut exerciții militare lângă granița Coreei de Nord

Coreea de Sud și SUA au făcut exerciții militare lângă granița Coreei de Nord

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2024   •   14:30
Coreea de Sud și SUA au făcut exerciții militare lângă granița Coreei de Nord
Sursa foto: Hepta

Coreea de Sud și SUA au făcut exerciții militare timp de o săptămână lângă granița Coreei de Nord. Coreenii și americanii au făcut exerciții de tragere în care au utilizat arme grele.

Exercițiul efectuat de o brigadă de infanterie mecanizată a armatei sud-coreene și de o brigadă blindată a armatei americane a testat pregătirea unităților în fața unui atac al inamicului, au anunțat joi autoritățile din Coreea de Sud.

Exercițiile au început înainte de Anul Nou și s-au încheiat joi, a transmis armata sud-coreeană, potrivit Reuters.

Exercițiile comune au implicat peste 110 de arme, inclusiv tancuri ale armatei sud-coreene, artilerie antiaeriană și vehicule blindate de luptă.

În paralel, marina sud-coreeană a efectuat miercuri exerciții de tragere și manevre antisubmarin în apele din est, vest și sud, implicând distrugătoare, fregate și corvete.

Aliații au crescut progresiv amploarea și intensitatea exercițiilor comune în 2023, pe fondul tensiunii crescânde în Peninsula Coreeană. În plus, americanii au dus în zonă, numeroase elemente militare, inclusiv un submarin cu rachete nucleare, portavioane și bombardiere mari. Phenianul a testat atât rachete balistice cu rază lungă de acțiune, cât și arme tactice concepute pentru a lovi ținte în sud și în Pacific.

Nordul a numit exercițiile comune de tragere „manevre de război nechibzuite” și a acuzat Coreea de Sud pentru că sprijină ambițiile hegemonice ale Washingtonului care ar putea duce regiunea în pragul „un infern al războiului nuclear”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de sud coreea de nord