x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus. Oraşul chinez Wenzhou îşi obligă locuitorii să rămână la domiciliu pentru a preveni contaminarea

Coronavirus. Oraşul chinez Wenzhou îşi obligă locuitorii să rămână la domiciliu pentru a preveni contaminarea

02 Feb 2020   •   11:00
Coronavirus. Oraşul chinez Wenzhou îşi obligă locuitorii să rămână la domiciliu pentru a preveni contaminarea
Sursa foto: pixabay.com

Oraşul chinez Wenzhou a impus duminică izolarea celor peste 9 milioane de locuitori ai săi şi restrângerea drastică a circulaţiei de automobile, luând astfel cele mai radicale măsuri în afara epicentrului noului coronavirus, relatează AFP.

Cu peste 265 de cazuri de contaminare, Wenzhou este unul dintre oraşele Chinei cele mai afectate de epidemia de pneumonie virală, care a contaminat până acum peste 14.000 de persoane în întreaga ţară, dintre care 304 mortal, potrivit cifrelor oficiale.

Locuitorii sunt de acum încolo obligaţi să rămână la domiciliu. O singură persoană din gospodărie este autorizată să iasă din casă o dată la două zile pentru a face cumpărături, au anunţat autorităţile locale.

Transporturile publice sunt suspendate, la fel ca şi cursele cu autocare pe distanţe lungi. Marile axe rutiere sunt aproape în întregime închise circulaţiei automobilelor.

Locurile publice precum cinematografe sau piscine sunt închise. Companiile ar urma să nu reia lucrul înainte de 17 februarie, iar unităţile şcolare vor rămâne închise până la 1 martie.

Wenzhou se află la o distanţă mai mare de 800 km de Wuhan, oraşul din centrul ţării unde a apărut coronavirusul în decembrie şi care a fost plasat de facto în carantină pe 23 ianuarie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus