x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portugalia îşi continuă campania de vaccinare anti-covid 19 cu grupa de vârstă 12-15 ani

Portugalia îşi continuă campania de vaccinare anti-covid 19 cu grupa de vârstă 12-15 ani

21 Aug 2021   •   20:30
Portugalia îşi continuă campania de vaccinare anti-covid 19 cu grupa de vârstă 12-15 ani

Aproximativ 110.000 de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, sau aproape un sfert dintre tinerii din această grupă de vârstă, sunt aşteptaţi în acest weekend în Portugalia să se vaccineze împotriva COVID-19, înainte de începerea unui nou an şcolar, relatează AFP.

Zeci de copii, însoţiţi de cel puţin unul dintre părinţii lor, au stat la coadă sâmbătă dimineaţă la centrul de vaccinare din Almada, o suburbie a capitalei Lisabona.


Conform calendarului stabilit de autorităţi, obiectivul este pregătirea pentru un nou an şcolar care începe în Portugalia la jumătatea lunii septembrie. Echipa care coordonează acest program speră să finalizeze vaccinarea copiilor de 12-15 ani până pe 19 septembrie.

În Portugalia, peste 70% din populaţie este complet vaccinată împotriva COVID-19. Acest obiectiv, atins mai devreme decât era prevăzut, a permis guvernului să anticipee ridicarea anumitor restricţii, în special creşterea numărului de persoane admise în restaurante şi săli de spectacole începând de luni.

×
Subiecte în articol: vaccinare anti-COVID 19