x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moschee asediată în Cairo. Mai mulţi LUNETIŞTI au deschis focul din minaret

Moschee asediată în Cairo. Mai mulţi LUNETIŞTI au deschis focul din minaret

17 Aug 2013   •   16:54
Moschee asediată în Cairo. Mai mulţi LUNETIŞTI au deschis focul din minaret
Sursa foto: MOSTAFA DARWISH/EPA

Confruntări au izbucnit, sâmbătă, între simpatizanţi ai fostului preşedinte islamist şi forţele de ordine, în Moscheea Al-Fateh din Cairo, situată în Piaţa Ramses, informează presa egipteană citată de Mediafax.

Forţele de ordine înconjuraseră locaşul de cult de vineri seara, după ce mii de protestatari se adăpostiseră în interior.

Sâmbătă dimineaţă, agenţi ai serviciilor de securitate au pătruns paşnic în moschee, iar sute de protestatari începuseră să iasă, fără violenţe. La un moment dat, însă, au început să se audă focuri de armă şi se pare că au izbucnit confruntări între manifestanţii islamişti şi forţele de ordine.

Armata a comunicat că mai mulţi lunetişti au deschis focul din minaret, turnul moscheii.

Cu o zi înainte, între forţele de ordine şi susţinători ai mişcării islamiste Fraţii Musulmani au avut loc incidente violente soldate cu 173 de morţi, dintre care 57 erau agenţi de securitate - a anunţat Ministerul egiptean de Interne.

Citeşte mai multe aici

Mişcarea Fraţii Musulmani a lansat un nou apel pentru continuarea în fiecare zi a protestelor faţă de "lovitura de stat militară" din 3 iulie.

×
Subiecte în articol: criza egipt masacru egipt